Õpilast vägistanud naisõpetaja läheb aastateks vangi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Caswell.
Jennifer Caswell. Foto: Kuvatõmmis

Ameerika Ühendriikides mõisteti 15 aastaks trellide taha naisõpetaja, kes vägistas oma teismelisest õpilast. Samuti peab ta tasuma miljon dollarit (ligi 850 000 eurot) valuraha.

Oklahoma kohus leidis, et Jennifer Caswelli nimelise õpetaja seksuaalsuhe poisiga põhjustas viimasele tõsist emotsionaalset häiritust. Poiss ja tema isa kaebasid pedagoogi kohtusse tunamullu toimunud ahistamise pärast, mille käigus astunud õpetaja ja õpilane ka klassiruumis vahekorda.

«Poiss teatas, et toimunu mõjul tekkis tal depressioon, eraldatustunne ja enesesüüdistamine,» lausus asja käsitlenud kohtunik Robin Cauthron. «Ta koges alandust, kui tema kogukonna liikmed panid ta häbiposti ja võõrad tundsid ta ära ning küsisid talt skandaali kohta.»

Kohtus selgus, et nimetuks jäänud õpilane oli koolis kunagi populaarne sportlane, kuid langes naerualuseks pärast suhte ilmsikstulekut. Ta käib nüüd uues koolis.

31-aastane Caswell tunnistas end süüdi teise astme vägistamises ning viis aastat oma kogukaristusest peab ta kandma tingimisi. Ohvri isa Bob Wyatt avaldas heameelt selle üle, et kohtunik saatis sõnumi: osariik ei talu laste seksuaalset väärkohtlemist koolides. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles