Kreeka palus abi metsapõlengute kustutamisel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad Ateenast põhja poole jääva Kapandriti lähedal.
Tuletõrjujad Ateenast põhja poole jääva Kapandriti lähedal. Foto: PETROS GIANNAKOURIS/AP

Kreeka võimud palusid teisipäeval Euroopa naaberriikide abi riigis möllavate metsapõlengute kustutamisel, edastas Yle.

Kreeka võimud palusid muu hulgas päästekopterite saatmist pealinnast Ateenast põhja pool lõõmavate põlengute kustutamiseks.

Kreekas on alates pühapäevast süttinud 146 metsatulekahju.

Kuigi enamus põlenguid on kontrolli all, siis kolm Ateena lähedal põlevat valmistavad võimuesindajatele endiselt sügavat muret.

Põlengud said alguse Kalamost, mis asub umbes 45 kilomeetri kaugusel pealinnast. Pärast seda on tuli jõudnud veel kolme linna juurde. Hävinenud on kümneid elumaju ja tuhandeid hektareid metsa.

Kogu piirkonnas on välja kuulutatud hädaolukord.

Kreeka tuletõrjujatele saabusid teisipäeval appi 60 kolleegi Küproselt. Kustutustöödele on saadetud kümneid tuletõrjeautosid, 400 tuletõrjujat ja 12 kustutuslennukit.

Rohkem kui 150 metsapõlengut lõõmavad ka Portugalis, kus kahjutulega võitleb 3000 tuletõrjujat. Tsiviilkaitseameti pressiesindaja Patricia Gaspar ütles teisipäeval, et alates 9. augustist on tules kannatada saanud 55 inimest, neli neist raskelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles