Singapuri kohus määras briti vägistajatele kepinuhtluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kohtualustest, 22-aastane Khong Tam Thanh.
Üks kohtualustest, 22-aastane Khong Tam Thanh. Foto: ROSLAN RAHMAN/AFP

Singapur mõistis kolmele britile karistuseks vanglakaristuse ja kepihoobid selle eest, et nood ründasid linnriigis toimunud poissmeestepeo käigus ühte kohalikku naist.

Kahekümnendate eluaastate alguses mehed said algselt süüdistuse selles, et vägistasid kordamööda hotellitoas ühte naist. Lõpuks võtsid mehed omaks avaliku kõlbluse raske rikkumise ja sellega kaasneva leebema karistuse. 

Brittidele määrati vangistuseks viis ja pool kuni kuus ja pool aastat, kuid samuti peab neist igaüks saama kaheksa hoopi 1,2 meetrise rotangist kepiga.

«Sellal kui ta oli unes ja võimetu end kaitsma, kasutasid nad ära tema haavatavat seisundit,» lausus kohtunik. Rünnak toimus mullu septembris toimunud poissmeestepeol. Peig ise vägistamises ei osalenud.

Singapur on tuntud oma karmide karistustega ka väiksemate rikkumiste suhtes ja inimõiguslased on varem kepihoope kui karistusviisi kritiseerinud. Süüalused seotakse puitraami külge ning nende kannikad võetakse paljaks.

Mullu nuheldi sel moel ligi tuhandet inimest, kellest kolmandik olid välismaalased.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles