Iisraellased lõbustavad Läänekaldal turiste militaartreeninguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välismaalased karjuvad: «Tulista, tulista, tulista!» ja tühjendavad seejärel iisraellastest juhendajate valvsa pilgu all automaatrelvade salved – tegu ei ole siiski armeeõppusega. 

Umbes 20 juuti Lõuna-Ameerikast võtavad osa terrorismivastasest kursusest okupeeritud Läänekaldal, mida juhivad erru läinud Iisraeli sõdurid. Nende sihtmärgid on lähedalasuvad õhupallid. «Õppuse eesmärk pole teid õpetada tulistama,» ütleb grupile üks juhendajatest Eitan Cohen. «Tahame teid hoopiski mõistma panna seda, mida me siin Iisraelis terrorismiga võideldes teeme.»

Turistilõks pakub Jeruusalemma pühamuid külastavale ja Surnumeres ulpivale välismaalasele omapärast alternatiivi. Mõnedele õpetlikku ja erutavat tegevust peavad teised aga tülgastavaks ja ettevõtet süüdistatakse Palestiina okupeeritud territooriumite ja terrorismihirmu kulul tulu teenimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles