Soome poliitik: mis avaks Haloneni silmad Venemaa suhtes? (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome endine president Tarja Halonen Venemaal
Soome endine president Tarja Halonen Venemaal Foto: Michael Klimentyev/Scanpix

Soome poliitik Matti Lepistö arutles Uusi Suomis, miks endine president Tarja Halonen ei mõista Venemaast tulenevat ohtu. 

«Haloneni arvates ei ole Eestil Venemaa puhul midagi karta. Meie presidendi sinisilmset suhtumist pole muutnud ka lähiaastate sündmused,» kirjutas Lepistö Uusi Suomi arvamusveerul. «Viimaste aastate sündmused Gruusias ja Ukrainas tõestavad, et Eesti näeb Venemaal kulgevaid arenguid selgelt ja realistlikult.»

Venemaa on sekkunud Eesti siseasjadesse nahaalselt ja halastamatult sekkunud ja seni pole Moskva midagi teinud, et suhteid naabriga parandada, kirjutab Lepistö, viidates 2007. aasta aprillirahutustele ja venekeelse elanikkonna seas levitatavale Kremli propagandale.

«Haloneni jutt nagu Eestil tuleks kaotada oma ohvri mentaliteet ja unustada minevikutraumad on pikaks ajaks kodumaa kaotanud eestlaste suhtes ebaaus. Soomlased peaksid üle saama oma laiskusest ja julgema vaadata näkku asjaoludele nii nagu nad on,» kirjutas Lepistö Uusi Suomis. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles