Trump lisas õli tulle (1)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihale pole kohta, teatab kiri laupäevases vastasseisus hukkunud 32-aastase Heather Heyeri mälestuseks toodud lillede taustal.
Vihale pole kohta, teatab kiri laupäevases vastasseisus hukkunud 32-aastase Heather Heyeri mälestuseks toodud lillede taustal. Foto: JUSTIN IDE/REUTERS/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi seisukohavõtt nädalavahetusel Virginia osariigis Charlottesville’is puhkenud vägivaldse vastasseisu kohta pälvis tähelepanu kogu maailmas.

Konföderatsiooni ja Natsi-Saksamaa lippudega ning tõrvikutega meeleavaldajad tõi Charlottesville’is tänavatele linnavõimude otsus teisaldada Ameerika kodusõjas orjanduse eest seisnud lõunaosariikide väejuhi kindral Robert E. Lee monument.

Protestima tulid ka nende vastased, kelle kirju seltskond koondas näiteks nn antifašiste, anarhiste ja mustanahaliste õiguste eest võitlevaid aktiviste. Kahe leeri vahel puhkenud vägivallas hukkus üks ja sai vigastada veel 19 inimest, kui Hitleri ülistajast 20-aastane nooruk autoga rahva sekka sõitis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles