Küsitlus: Macroniga on rahul 37 protsenti prantslastest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: DAMIEN MEYER/AFP/Scanpix

President Emmanuel Macroni tegevusega ametiaja esimesel kolmel kuul on rahul 37 protsenti prantslastest, näitavad kolmapäeval avaldatud küsitluse tulemused.

Presidendi reiting on oluliselt langenud pärast tema ametissevalimist mais, mil ta viieaastast ametiaega alustas.

Agentuuri Harris Interactive küsitlus hõlmas 994 inimest, kellest 62 protsenti ütles, et ei ole presidendiga rahul. Enim on rahulolematuid vasak- ja paremäärmuslike vaadetega valijate hulgas.

Tsentrist Macron valiti presidendiks 7. mail 66 protsendiga häältest. Ta võitis paremäärmuslast Marine Le Peni, kuid sai juhtida sügavalt lõhestunud riigi.

Macron alustas maailmaareenil tugevalt, võõrustades Pariisis nii Vene presidenti Vladimir Putinit kui USA riigipead Donald Trumpi, on tema kodused tegemised kriitikat pälvinud.

Vastased ja ajakirjandus teevad presidendile kõige tõsisemaid etteheiteid käitumise pärast eelarvekärbete vaidluses, mis päädis lugupeetud sõjaväejuhi tagasiastumisega juulis.

Esimeste streikidega seisab Macron silmitis septembris, sest siis asub ta tööseaduste muudatusi läbi suruma. See aga pole meeltmööda ametiühingutele.

Küsitlused näitavad, et tööreformide poolt on 46 ja vastu 52 protsenti prantslastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles