Helsingi päästeamet uurib võimalikku gaasirünnakut, viis inimest toimetati haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evakueeritud hoone asus aadressil Mannerheimintie 160.
Evakueeritud hoone asus aadressil Mannerheimintie 160. Foto: HS lugejafoto.

Helsingi Ruskeasuo linnaosas asuvas hoones levis täna keskpäeva paiku hingamisteid ärritanud gaasiline aine, mida hingas sisse 11 inimest, kellest viis viidi täiendavaks kontrolliks haiglasse.

Päästeameti sõnul avastati aine tugevatest hingamishäiretest teatanud inimeste kaebuse peale. Inimesed lahkusid hoonest omal jõul juba enne päästjate saabumist ja päästeamet on asunud hoonest avastatud gaasi allikat otsima.

«Me ei saa välistada ka tahtlikku rünnakut, aga samas otselt miski sellele ei viita,» ütles tuletõrjeülem Vesa Hyvönen täna rahvusringhäälingule Yle.

Tuletõrje esindaja Petri Korhoneni sõnul pääses gaas hoonesse väljaspoolt ja levis üksnes ruumides, nii et ümbruskonnas viibivad inimesed ohus ei ole.

Aadressil Mannerheimintie 160 tegutsenud multikultuurikeskuses toimuvad erinevad  sisserännanutele suunatud kursused ja testid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles