Trump: monumentide eemaldamine on rumalus (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Christopher Fitzgerald/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump võttis sõna viimasel ajal paksu verd tekitanud kodusõjaaegsete lõunaosariikide väekangelastele pühendatud monumentide eemaldamise osas, nimetades seda kurvaks ja rumaluseks.

«Kurb on näha, kuidas meie vägeva riigi ajalugu ja kultuur kistakse meie ilusate kujude eemaldamisega lõhki,» kirjutas Trump Twitteris. «Ajalugu ei saa muuta, kuid sellest saab õppida.»

Trump on jätkuvalt kriitikatule all seoses tema väljaütlemistega nädalavahetusel Virginias Charlottesville`is toimunud rahutuste teemall – nendes võrdsustas ta rassistlikke äärmusparempoolseid nende vastu meelt avaldanud vasakpoolsetega.

Trump kirjutas täna Twitteris, et lõunaosariikide Konföderatsiooni suurfiguuride monumentide eemaldamine võib viia ka riigi esiisade kujude likvideerimiseni. «Kes on järgmine? Washington, Jefferson? Nõnda rumal,» kirjutas president.

Ta lisas, et nõnda võetakse Ameerika linnadest ja parkidest ära neile omane ilu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles