Video: Saudi Araabia hävitaja tulistab Katari reisilennuki pihta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi õhuvägede hävitaja.
Saudi õhuvägede hävitaja. Foto: FAYEZ NURELDINE/AFP/Scanpix

Saudi Araabia avaldas animeeritud video sellest, kuidas riigi õhujõudude hävitaja laseb raketi Katarile kuuluva reisilennuki pihta. Kahe riigi vaheline diplomaatiline tüli sai sellega uut hoogu.

Video taustaks kõlav hääl teatab samal ajal: Saudi võimudel on õigus tulistada alla ükskõik milline lennuk, mis tungib nende õhuruumi.

Suhted Katari ja Saudi Araabia vahel halvenesid järsult sel suvel, kui katkestati nii diplomaatilised- kui kaubandussidemed. Saudi Araabia süüdistuse järgi tegeleb Katar terroristide toetamise ja mahitamisega.

Kriitikude hinnangul on nüüdne videoklipp enam kui provokatiivne ja selle eesmärgiks on hirmutada reisijaid, et need ei kasutaks Katari lennufirmasid. Kaadrid läksid eetrisse telekanalis Al Arabiya ning selles on näha, kuidas Venemaal valmistatud Su-30 laseb alla reisilennuki Airbus A320.

Vaata allpool pahandust tekitanud videoklippi. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles