Valgevene dessantväelased rebisid publiku ees konni ja nastikuid lõhki

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene ja Vene õhudessantväelased ühisõppustel 2016. aasta oktoobris Bresti oblastis.
Valgevene ja Vene õhudessantväelased ühisõppustel 2016. aasta oktoobris Bresti oblastis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Valgevene keskkonnakaitsjad valmistavad ette pöördumist riigi kaitseministeeriumi poole seoses õhudessantväelaste näidisesinemisega, mille käigus sõdurid rebisid publiku silme all elusaid loomi lõhki.

Keskkonnakaitsjate sõnul leidis näidisesinemine aset Brestis 2. augustil, mil tähistatakse õhudessantväelaste päeva. «Sõdurid kiskusid oma kätega elusaid konni ja nastikuid lõhki. See kõik toimus publiku – täiskasvanute ja laste silme all,» teatasid nad Interfaxi vahendusel.

Aktivistid märkisid, et loomade julm kohtlemine tekitas palju arusaamatust ja jahmatust. Ühtlasi tuntakse huvi, kust loomad sõdurite kätte sattusid.

38. õhudessantdiviisi komandöri asetäitja Sergei Suhovilo selgitas, et sellised «treeningud» on vajalikud sõdurite väljaõppel, et nad tuleksid toime mistahes ülesande täitmisega.

Looduskaitsjad seevastu leiavad, et loomade lõhki kiskumine ettevalmistamata inimeste silme all võib põhjustada psühholoogilise trauma mitte ainult lastele, aga ka täiskasvanutele. «On oht, et keegi lastest tahab saada sama tugevaks ja hakkab «harjutama» vanaema juures suvilas,» märgitakse pöördumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles