Minister: Hispaania rünnakute taga olnud terrorirakuke on lammutatud (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22-aastane marokolane Younes Abouyaaquoub. Politseil on alust arvata, et kahtlusalune võib olla põgenenud üle piiri Prantsusmaale.
22-aastane marokolane Younes Abouyaaquoub. Politseil on alust arvata, et kahtlusalune võib olla põgenenud üle piiri Prantsusmaale. Foto: Social Media via AP/AP/Scanpix

Hispaania autorünnakute taga olnud terrorirakuke on lammutatud, teatas täna siseminister Juan Ignacio Zoido.

«Rakuke on täielikult lammutatud,» lausus Zoido ajakirjanikele. Ühtekokku oli sellesse tema sõnul kuulunud vähemalt 12 noormeest, paljud neist marokolased ja mõned teismelised.

Rünnakute järel on endiselt leidmata üks peamisi kahtlusaluseid, 22-aastane marokolane Younes Abouyaaquoub. Politseil on alust arvata, et kahtlusalune võib olla põgenenud üle piiri Prantsusmaale.

ISIS võttis täna rünnakute eest kogu vastutuse. «Kalifaadi sõdurid korraldasid Cambrilsis ja Barcelonas rünnaku, kus sai surma ja haavata üle 120 ristisõdija ja juudi,» seisis Amaqi teates.

Täna varahommikul otsis politsei rakukese ülejäänud liikmeid jahtides läbi kaks bussi Kataloonia loodeosas Gironas ja Garrigases. Politsei teatas ka reast kontrollitud plahvatustest Barcelonast lõuna pool asuvas Alcanaris, kus kolmapäeval sai üürimajas toimunud plahvatuses surma üks ja vigastada üks inimene. Algul peeti vahejuhtumit gaasiplahvatuseks, praegu usub politsei, et plahvatasid rünnakute korraldamiseks plaanitud lõhkeseadeldised.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles