Türgis tapeti üks ja võeti kinni neli Islamiriigi võitlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daily Sabbah

Türgi julgeolekujõud tapsid laupäeval sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitleja ja võtsid kinni veel neli islamiäärmuslast, teatasid võimuesindajad.

Hatay regiooni kuberneriameti avalduse kohaselt peatasid julgeolekutöötajad sõiduki, mille kohta oli saadud infot, et sellega liiguvad islamistid, kes valmistuvad terrorirünnaku korraldamiseks.

Neli islamisti alistus, kuid viienda pihta avati tuli, kui mees proovis julgeolekuametnikke rünnata. Süüria kodanikust mees suri hiljem haiglas. Ülejäänud nelja kahtlusaluse päritolu pole esialgu täpsustatud.

Hatay provints asub Süüria piiri ääres.

Uudisteagentuur Anadolu edastas laupäeval, et Istanbulis peeti kinni kaks välismaalast, keda kahtlustatakse samuti kuulumises äärmusrühmitusesse Islamiriik ja kavatsuses rünnata politseiametnikke. Meestelt konfiskeeriti automaat, kaks püstolit ja laskemoona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles