Hispaania politsei uurib imaami kadumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollpunkt Ripollis.
Politsei kontrollpunkt Ripollis. Foto: SUSANA VERA/REUTERS

Hispaania politsei uurib seoses aset leidnud terrorirünnakutega kohaliku imaami kadumist Põhja-Kataloonias asuvas Ripolli linnas, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Politsei otsis läbi imaam Abdelbaki Es Satty kodu, kes lahkus juunis ootamatult oma töökohalt mošees.

Ühe versiooni kohaselt võis islamivaimulik hukkuda plahvatuses, mis leidis aset veidi enne Barcelona ja Cambrilsi veresauna.

Kataloonia politsei nimel kõnelenud Josep Lluis Traperot oli päev varem rääkinud kummalisest plahvatusest, mis kärgatas Alcanari linnas. Algselt teatati, et plahvatuses hukkus üks inimene. Hiljem selgus DNA testidest aga, et plahvatuskohal olid kahe inimese jäänused.

"Nad kavandasid Barcelonas üht või mitut rünnakut ning Alcanari plahvatus peatas selle, sest neil polnud enam materjali suuremamastaabilise rünnaku korraldamiseks," ütlesTrapero.

Plahvatus, millele Trapero viitas, toimus kolmapäeva õhtul kell 23.17 Barcelonast 200 kilomeetrit lõunasse jäävas 10 000 elanikuga Alcanari linnas. Plahvatus purustas kahe vastasmaja fassaadid ja kostis mitme kilomeetri kaugusele. Algselt arvati, et tegemist oli õnnetusega, mille põhjustas vigane gaasisüsteem.

Majast leiti peale inimjäänuste paarkümmend butaani- ja propaanikanistrit ning veel üks raskelt vigastatud inimene. Vigastatu viibib jätkuvalt ravil Virgen de la Cinta haiglas.

Küll aga oletasid Hispaania korrakaitsejõud, et alles pärast pommimeistri ja tooraine kaotamist otsustasid terrorivandenõulased, et rünnak tuleks sooritada millegi käepärasemaga ja selleks said autod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles