Putin ja Netanyahu kohtuvad Süüria olukorra arutamiseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja Venemaa president Vladimir Putin.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Sergey Guneev/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kohtuvad, et arutada Süüria konflikti, teatasid võimuesindajad.

Iisraeli peaministri ametkonna teatel sõidab Netanyahu kolmapäeval Sotši ja kohtumise põhiteemaks on olukord Süürias.

Süüria valitsusväed on vallutanud riigi keskosa kõrbes ISISelt suure ala ja džihadistid peaaegu täielikult sisse piiranud. Süüria armee on juba kuu aega Vene sõjalennukite ja valitsusmeelsete võitlejate toel pealetungil Badiya tagasivallutamiseks. Süüria keskosast Iraagi ja Jordaania piirini ulatuv kõrb on ISISe käes olnud alates 2014. aastast.

«Režiimil õnnestus piirata sisse Okayrbat ja selle ümbruse 44 küla, mis ulatuvad Hama ja Homsi provintsi,» ütles vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus juht Rami Abdel Rahman.

Okayrbati sissepiiramisest teatas ka riiklik uudisteagentuur SANA.

Vene kaitseministeerium kinnitas, et Süüria valitsusväed on saanud kontorolli alla ISISe varustustee. Džihadistid üritavad põgeneda oma idapoolse tugipunkti Deir Ezzori poole.

Vene kaitseministeerium teatas eelmisel nädalavahetusel, et Süüria valitsusväed ja omakaitseüksused ning Venemaa õhujõud tõrjusid ISISe võitlejad välja ka Es-Suhne linnast.

«Es-Suhne vabastamine ISISe käest annab Süüria valitsusvägedele võimaluse edasi liikuda ja Deir Ezzori linn blokaadist vabastada,» kirjutati ministeeriumi teadaandes.

Liibanoni armee teatas eile, et alustas riigi idaosas Süüria piiri lähedal pealetungi Islamiriigi ISISe vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles