Pyongyang: USA sõjaõppused Korea poolsaarel on tüli norimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un
Ühendriikide president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un Foto: Ahn Young-joon/AP/Scanpix

Põhja-Korea hoiatas USAd, et militaarõppused Lõuna-Koreaga viivad ohtliku olukorra Korea poolsaarel üha lähemale tuumasõjale, vahendab CNN. 

Lisaks teatas Pyongyang, et nende sõjavägi võib Ühendriigid igal ajal sihikule võtta ja ei Guam, Hawaii ega USA maismaa suuda nende halastamatut rünnakut peatada. Ähvardus avaldati Põhja-Korea riiklikus lehes Rodong Sinmun päev enne homme algavat USA ja Lõuna-Korea ühist sõjalist õppust Ulchi Freedom Guardian.

Pinged Ühendriikide ja Põhja-Korea vahel on viimaste nädalate jooksul aina kasvanud ja sundinud konflikti sekkuma ka Hiina, kes üritab olukorda ohjes hoida. 

Põhja-Korea viis juulis läbi kaks raketikatsetust, millega tõusis tänavuste Põhja-Korea raketikatsetuste arv teadaolevalt 14ni. Nii 4. juulil kui ka 28. juulil tulistas riik välja mandritevahelise ballistilise raketi. Põhja-Korea kinnitusel võivad nende raketid küündida ka Ameerika rannikuni, kuid eksperdid on sellise väite kahtluse alla seadnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles