Hispaania politsei: terroristide pommiurkas hukkunud isikud on tuvastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varemetes maja, kus terroristid valmistasid pomme.
Varemetes maja, kus terroristid valmistasid pomme. Foto: JOSE JORDAN/AFP/Scanpix

Hispaania politsei tuvastas plahvatanud terroristide pommitehasest leitud kaks surnukeha, vahendab Independent. 

Hoones, mida seostatakse kahe Hispaanias aset leidnud terrorirünnakuga, leidis kolmapäeva öötundidel plahvatus. Arvatakse, et plahvatuse põhjustasid ebastabiilsed lõhkeained, mida terroristid kodus valmistatud pommides kasutavad.

Arvatakse, et valmistamisel olnud lõhkekeha plaaniti laadida veokisse ja sellega siis rahva sekka sõita. Kuid ootamatu plahvatus ja kahe hoones viibinud isiku surm pani terroristide raku Barcelonas ellu viima väiksemamahulist rünnakut Barcelonas ja La Ramblas.

22-aastane marokolane Younes Abouyaaqoub  Foto: AFP/Scanpix
22-aastane marokolane Younes Abouyaaqoub  Foto: AFP/Scanpix Foto: -/AFP

Kataloona politsei teatas täna, et üks hoonest leitud isikutest on endine imaam Abdelbaki es Satty, kes võis olla terroriraku vaimulik juht. Politsei lisas tänases avalduses, et nende hinnangul plaanisid terroristid lõhkeainetega täita kolm kaubikut. 

Viimane arvatav terroriraku liige – 22-aastane marokolane Younes Abouyaaqoub on kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Hispaania politsei peab väga tõenäoliseks, et ta on riigist põgenenud.

Pole selge, kes raku liikmetest La Ramblas veokiga rahva sekka sõitis ja seejärel jalgsi põgenes. Esialgu arvati, et see oli 17-aastane Moussa Oukabir, kes hiljem Cambrilsis maha lasti. Nüüd peab Hispaania politsei teda vaid üheks võimalikest variantidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles