Assad: Damaskus mässuliste toetajatega julgeolekukoostööd ei tee (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assad
Bashar al-Assad Foto: SANA/REUTERS/Scanpix

Damaskuses oma saatkondi taasavada ning Süüria režiimiga julgeolekukoostööd teha soovivad riigid peavad lõpetama Süüria mässuliste toetamise, ütles Süüria president täna.

«Me pole isoleeritud nagu nad arvavad. Nende ülbus on see, mis paneb nad sedasi arvama,» ütles Bashar al-Assad riigitelevisioonis Süüria diplomaatidele. «Riikidega, mis ütlevad, et tahavad leida väljapääsu (Süüria sõjast), ei saa olema mingit julgeolekukoostööd, saatkondi ei avata ning neile rolle ette ei nähta, kui nad selgelt ei lõika läbi sidemeid terrorismiga.»

USA ja enamik Euroopa riike sulgesid oma saatkonnad Damaskuses, kui Süüria režiim hakkas veriselt maha suruma 2011. aasta märtsis alanud ülestõusu. Viimastel kuudel levivad kuulujutud, et lääneriigid otsivad vaikselt võimalusi diplomaatiliste sidemete taastamiseks Damaskusega.

Assadi valitsus on viimastel kuudel mässulistelt ja äärmuslastelt vallutanud ulatuslikke alasid. Sel perioodil on lõppenud ka paljude riikide üleskutsed Assadi tagasiastumiseks.

President kiitis Venemaad, Iraani, Hiinat ja Liibanoni šiialiikumist Hezbollah'd tema valitsuse toetamise eest kuus aastat kestnud kodusõjas.

Assadi sõnul kavatseb Süüria vaadata poliitilistes, majanduslikes ja kultuurilistes suhetes edaspidi itta. «Hiljutised lepped vägivalla vähendamiseks Süürias on hea viis verevalamise piiramiseks, kuid opositsioonile ei anta poliitiliselt seda, mida nad üritasid saada lahinguväljal,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles