Barcelonas mälestati terrorirünnakute ohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Xu Jinquan/imago/Xinhua/Scanpix

Barcelona kuulsas Sagrada Familia kirikus korraldati pühapäeval mälestusteenistus Barcelona ja Cambrilsi terrorirünnakute 14 ohvrile.

Teenistusel osalesid nii kuningas Felipe VI, Hispaania peaminister Mariano Rajoy kui ka Kataloonia piirkonna liider Carles Puigdemont.

«Need on pisaratest täidetud päevad, rohketest pisaratest,» lausus piiskop Sebastia Taltavull.

Turvameetmed kiriku ümber olid üliranged: snaiprid valvasid kirikut ja raskelt relvastatud politseinikud ümbritsesid selle esisele väljakule kogunenud leinajaid.

«La Rambla sündmused on meile rasked,» ütles kohalik elanik Teresa Rodriguez. «Käime seal sageli jalutamas: see oleks võinud juhtuda minuga, minu lastega, kellega tahes.»

Ka jalgpallirahvas mälestas ohvreid. Jalgpalliklubi Barcelona pidas hooaja avamängu mustade leinalintidega ning nimedeta võistlussärkidega. Enne iga mängu mälestati ohvreid leinaminutiga, kirjutas BBC.

Hispaania politsei teatas 120 kütusekanistri leidmisest selle maja varemetest, mida kasutasid Barcelona ja Cambrilsi autorünnakute arvatavad sooritajad.

Maja arvatakse olevat olnud terrorirakukese peakorter, kus muu hulgas valmistati lõhkeaineid.

Maja plahvatas ilmselt äparduse tõttu pommivalmistamisel. Kahe kahtlustatava surnukehad leiti plahvatanud maja rusudest.

Ametiisikud ütlesid ka, et neil ei ole selgust selles, kas tagaotsitav 22-aastane Younes Abouyaaqoubi viibib veel Hispaanias. Tema arvatakse olevat juhtinud kaubikut, mis Barcelonas inimesi rammis.

«Kui teaksime, et ta on Hispaanias ja veel kus, siis võtaksime ta kinni. Me ei tea, kus ta viibib,» lausus piirkonna politseijuht Josep Lluis Trapero.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles