USA sõjalaev põrkas kokku tankeriga, 10 mereväelast on kadunud (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA sõjalaev põrkas esmaspäeva varahommikul Singapurist idas kokku tankeriga, õnnetuse järel on kümme mereväelast kadunud ja viis vigastatud, teatas Ühendriikide merevägi.

«Raketihävitaja USS John S. McCain (DDG 56) osales 21. augustil Malaka väinast ja Singapurist ida pool kokkupõrkes kaubalaevaga Alnic MC,» seisab mereväe avalduses.

«Hetkel on kadunud kümme ja vigastatud viis meremeest,» märkis merevägi.

Esialgsed andmed viitavad, et John S. McCain sai vigastusi vasaku parda pool ahtris. Koostöös kohalike võimudega on käimas on otsingu- ja päästeoperatsioon. Laev jätkas pärast kokkupõrget omal jõul edasiliikumist. Hiljem teavitas USA mereväe 7. laevastik, et alus jõudis Singapuri Changi mereväebaasi. 

Kokkupõrge leidis aset kell 5.24 hommikul, kui laev oli teel Singapuri sadamasse.

Alnic MC on 183 meetri pikkune Libeeria lipu all seilav tanker. USA mereväealus ristiti vabariiklasest senaatori ja Vietnami sõja veterani John McCaini isa ja vanaisa järgi, kes olid mõlemad USA mereväes admiralid.

USA president Donald Trump kinnitas Twitteris, et tema mõtted ja palved on mereväelastega John S. McCaini pardal.

Ööl vastu 17. juunit põrkas USA raketihävitaja USS Fitzgerald Yokosukast 103 kilomeetrit edelas kokku Filipiinide konteinerlaevaga ACX Crystal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles