Marseille'is rammis auto kaht bussipeatust, hukkus üks inimene (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Prantsusmaal asuvas Marseille'i linnas sõitis täna auto otsa kahes bussipeatuses viibinud inimestele, hukkus üks inimene. Prantsusmaa võimude sõnul ei ole praegu alust kahtlustada, et tegu oleks olnud terroriaktiga. 

Autojuht võeti vahi alla ja praegusel hetkel ei oska politsei öelda, kas tegu oli rünnakuga. Samuti ei osata hetkel kommenteerida võimalikku motiivi. 

Esialgsetel andmetel sai üks inimene surma ning üks vigastada. Politsei sulges sadamapiirkonna ja soovitas elanikel sadamapiirkonnas liikumist vältida. 

Väidetavalt kasutati kaubikut Renault Master, esimene vahejuhtum toimus Croix-Rouge'i piirkonnas, kus sai vigastada üks inimene. Seejärel sõideti otsa Valentine'i piirkonnas asuvale teisele bussipeatusele, kus hukkus üks inimene. 

Prantsusmaa meediakanali BFMTV sõnul õnnestus ühel tunnistajal fikseerida auto numbrimärk, mille ta seejärel politseile edastas. Võimudel õnnestus numbrimärgi abil auto asukoht tuvastada ja juht kinni pidada. 

AFP andmetel oli autojuht 35-aastane mees, kes ei ole pärit Marseille'ist. Varasemalt oli ta politseile tuttav pisikuritegudega seoses. Esialgsetel andmetel ei olnud tegemist terrorirünnakuga ja politsei uurib mehe vaimset seisundit. 

Marseille'i prokurör Xavier Tarabeux ütles AFP-le, et bussipeatusi ramminud mehel oli kaasas kiri ühest vaimuhaiglast ja hetkel pole põhjust arvata, et tegu oli terroriaktiga. Pigem olid teod ajendatud mehe psühholoogilistest probleemidest.

Esimest bussipeatust rammiti kohaliku aja järgi kell 9.15 (Eesti aja järgi 10.15) ja teist bussipeatust kohaliku aja järgi 10.00 (Eesti aja järgi 11.00).

Kohaliku meedia andmetel hukkus 42-aastane naine. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles