Diplomaatiline konflikt jätkub: USA saatkond Venemaal teatas vastusammust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaatkond Venemaal Moskvas ehitud 4. juuli pidustusteks.
USA suursaatkond Venemaal Moskvas ehitud 4. juuli pidustusteks. Foto: Valeri Šarifulin/TASS/Scanpix

Ameerika Ühendriigid piiravad viisade väljastamist vastuseks Moskva otsusele saata riigist välja USA diplomaate.

USA Venemaa saatkond kirjutas avalduses, et ajavahemikus 23. augustist 1. septembrini ei väljastata Venemaal ühtegi mitteimmigrandi viisat. Teates lisati, et alates 1. septembrist jätkatakse küll viisataotluste läbivaatamist, kuid praegusega võrreldes märkimisväärselt väiksemas mahus.

Reutersi teatel tähendab see seda, et Vene kodanikud, kes soovivad Ühendriike turismi eesmärgil külastada, ei saa seda teha enam konsulaaresindustes, vaid peavad viisa taotluseks sõitma Moskvasse.

«Venemaa otsus vähendada siin (Venemaal - toim) Ühendriikide diplomaatilist kohalolekut seab kahtluse alla Venemaa soovi paremate suhete soovimiseks,» seisis USA Vene saatkonna avalduses.

Tegu on vastusammuga Vene presidendi Vladimir Putini läinudkuisele otsusele saata riigist välja Ühendriikide diplomaate. Kuigi Putini käsus laienevad piirangud 755 isikule, pole USA-l Venemaal nii palju diplomaate ja oma töö kaotavad selle otsusega sajad Vene kodanikust saatkonnatöötajad, kellest paljud töötasid just konsulaaralal.

Putin vastas sellega Ameerika Ühendriikide otsusele kehtestada Venemaale täiendavad sanktsioonid Ukrainas ja Ühendriikide mullustel presidendivalimistel sekkumise eest .

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles