Politsei tappis arvatava Barcelona kaubikujuhi (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei sündmuskohal.
Politsei sündmuskohal. Foto: EMILIO MORENATTI/AP/Scanpix

Politsei lasi maha Barcelona möödunud nädala terrorirünnakute arvatava autojuhi, 22-aastase Younes Abouyaaqoubi. 

Politsei kinnitas, et maha lastud isik oli Younes Abouyaaqoubi. «Me kinnitame, et Subiratsis maha lastud mees on Barcelona terrorirünnaku sooritanud Younes Abouyaaqoub,» kirjutas Twitteris Kataloonia kohalik politsei.

Kataloonia siseminister Joaquim Forn ütles kohalikule raadiojaamale, et kõik viitab sellele, et Marokost pärit Younes Abouyaaqoub on Barcelona rünnaku peamine kahtlusalune ning juhtis kaubikut. 

Politsei Subiratsis valvel. Foto: Emilio Morenatti/AP/Scanpix
Politsei Subiratsis valvel. Foto: Emilio Morenatti/AP/Scanpix Foto: EMILIO MORENATTI/AP

Vahejuhtum toimus Barcelonas 40 kilomeetri kaugusel asuvas Subiratsi linnas, ohvri identiteeti esialgu ametlikult ei kinnitatud.

Pealtnägijate sõnutsi karjunud mahalastu politseiga vastamisi sattudes «Allahu akbar!» («Jumal on vägev!»).   

Mõningate andmete järgi kandis mees midagi, mis meenutas lõhkeainevööd ja tema keha juurde saadeti igaks juhuks esmalt pommirobotid. 

Eelmisel neljapäeval Barcelonas jalakäijate tänaval rahva sekka sõitnud kaubik tappis 13 inimest, selle juhi tabamiseks käivitati üle-Euroopaline inimjaht. Politsei teatas varem, et terrorist võis pageda üle piiri Prantsusmaale. 

Younes Abouyaaqoub. Foto: AFP/Scanpix
Younes Abouyaaqoub. Foto: AFP/Scanpix Foto: HO/AFP

Nüüdseks on tuvastatud kõik Barcelona rünnakus hukkunud. 15 inimese hulgas oli kuus hispaanlast, kolm itaallast, kaks portugallast, üks belglane, üks kanadalane, üks ameeriklane ning üks briti-austraallane. Ohvrite hulgas oli kaks last. 

Täna hommikul selgus, et sündmuskohalt jalgsi põgenenud Abouyaaqoub tappis seejärel ühe mehe ja ärandas tema auto, millega rammis läbi politsei kontrollpunkti. Auto tegelik omanik, 34-aastane Pau Pérez leiti hiljem hüljatud masina tagaistmelt surnukspussitatuna. 

Uudis täieneb jooksvalt. 

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles