Suri viimane USA armee ülejooksik Põhja-Koreas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdur Põhja-Korea piiri ääres.
Sõdur Põhja-Korea piiri ääres. Foto: LEE JIN-MAN/AP/SCANPIX

Viimane teadaolev USA sõdur Põhja-Koreas James Dresnok suri eelmise aasta lõpus 74 aasta vanuselt, kinnitasid mehe pojad.

Dresnoki laste sõnul oli ülejooksik Põhja-Korea režiimile ustav elu lõpuni.

Pärast 1962. aastal Põhja-Koreasse põgenemist asus Dresnok elama Pyongyangi, kus lõi muuseas kaasa ka paariariigi filmitööstuses.

Kuuldused Dresnoki surmast levisid juba selle aasta alguses, kuid alles tema poegade Tedi ja James Jr.-i soravas korea keeles antud videopöördumine kinnitas seda informatsiooni lõplikult.

James Jr.-i sõnul suri tema isa ootamatult vähki, kuid ei kahetsenud elu lõpuni midagi. Vanem poeg Ted märkis aga, et Põhja-Korea kohtles tema ülejooksikust isa ainult hoole ja armastusega.

«Üks asi, mida isa meilt palus, oli saada ustavateks töölisteks, kes pühenduvad Kim Jong-uni teenimisele ja kasvataks oma lapsi nii, et ka nemad seda rada järgiksid.

Intevjuu edastas Põhja-Korea telekanal Uriminzokkiri möödunud reedel. Pöördumises teatasid mõlemad mehed, et teenivad riigi sõjaväes ning on abielus ja neil on ka järglasi.

Võttes arvesse, et Dresnok suri eelmise aasta lõpus, on intervjuu eetrisse andmise ajastus tekitanud omajagu küsimusi.

Lisaks paistab, et video on suunatud välisvaatajatele – see avaldati ainult Uriminzokkiri YouTube`i kanalis ning seda pole kodumaal eetrisse lastud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles