Video: Hispaania ujuja jäi karikafinaalis hüppepakule leinaminutit pidama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alvarezi uhke austusavaldus Barcelona terrorirünnakus hukkunutele.
Fernando Alvarezi uhke austusavaldus Barcelona terrorirünnakus hukkunutele. Foto: twitter

Hispaania ujuja jäi seeniorite maailmameistrivõistluste finaalis minutiks basseini äärde seisma, et mälestada Barcelona terrorirünnakus hukkunuid, vahendab Telegraph.

Cadizi linnast pärit Fernando Alvarez palus ürituse korraldajatel võtta kavasse minutiline leinaseisak, et mälestada Barcelonas toimunud 14 hukkunu ja 130 vigastatuga terrorirünnaku ohvreid. Korraldajad aga keeldusid sportlase palvest.

Selle peale otsustas Alvarez 200 meetri rinnuliujumise karikafinaalis jääda peale stardivilet hüppepakule seisma.

Hispaanlane pidas basseini ääres minuti pikkuse leinaseisaku ja alustas alles seejärel võistlusega.

«Nad ütlesid mulle, et pole võimalik minutitki raisata,» kirjutas Alvarez sotsiaalmeedias pärast võistlust. «Tegu on asjaga, mis on meid kõiki puudutanud, kuid ehk vahemaa pärast ja seetõttu, et mul on seal perekond... Ma usun, et see oleks olnud kena asi, mida teha.»

«Seega alustasin ma minut hiljem. Mul pole midagi selle vastu, sest nüüd on mul tunne, mis on väärt enam kui kõik kuldmedalid maailmas,» lisas ujuja.

Alvarezi isetu tegu leidis sotsiaalmeedias laialdast poolehoidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles