Fidel Castro osales kompartei kongressil

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro (vasakul) koos oma noorema venna Raúl Castroga täna Havannas lõppenud kommunistliku partei kongressil.
Fidel Castro (vasakul) koos oma noorema venna Raúl Castroga täna Havannas lõppenud kommunistliku partei kongressil. Foto: SCANPIX

Pool sajandit Kuubat juhtinud kommunistliku revolutsiooni elav legend Fidel Castro osales tänasel kompartei kongressi istungil.

Neli päeva pealinnas Havannas kestnud kongressi viimasel päeval nimetati ametisse 1965. aastast komparteid juhtinud Castro mantlipärija, kelleks sai 84-aastase ekspresidendi noorem vend, 79-aastane Raúl Castro, vahendas uudistevõrk AFP.

49 aastat Kuubat valitsenud Fidel Castro kadus avalikkusest viis aastat tagasi, kui ta tõsiselt haigeks jäi. 2006. aastal andis Fidel Castro ajutiselt võimu üle oma nooremale vennale ja kaks aastat hiljem loobus lõplikult presidendiametist.

Märtsis teatas Fidel Castro, et loobus 2006. aastal kõigist poliitilistest ametikohtadest, kuid sellele vaatamata jätkati talle kui esimesele sekretärile viitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles