Video: Itaalias päästeti maavärina rusudest seitsmekuine imik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imiku päästmine Ischia saart tabanud maavärina rusudest.
Imiku päästmine Ischia saart tabanud maavärina rusudest. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Praeguseks kaks ohvrit nõudnud Itaalia Ischia saart räsinud maavärina rusudest päästeti seitsmekuine imik, vahendab The Guardian.

Terve öö järeltõugete kiuste töötanud päästjatel õnnestus rusude alt välja tuua seitsme kuu vanune imik.

Lisaks vabastasid päästjad tema kaheksa-aastase venna, kes toodi pärast 12 tundi kestnud otsinguid rusude alt välja. Arvatakse, et ka kolmas ja vanim 11-aastane vend on elus. Töö tema välja kaevamiseks jätkub.

Mõlemad vanemad vennad peitusid pärast esimesi tõukeid voodi alla, kuid jäid 4 magnituudise maavärina tagajärjel maja rusude sisse lõksu.

Maavärinas on hukkunud kaks naist – üks neist mattus rusude alla oma kodulinnas Casamicciolas epitsentrist umbes kolm kilomeetrit põhjas, teine suri, kui talle osa kirikust peale varises.

Päästetöötajate kõneisiku Luca Cari sõnul oli poiste päästmine keeruline ning päästjad üritasid lastega häälkontakti säilitada: «Mõnda aega kestis vaikus, nad olid väsinud. Siis hakkasid nad rääkima ja see tuli meile suure kergendusena.»

Kõige rängemalt tabas maavärin turismi kõrghooaega nautivat Casamicciolat. Telekaadrid näitavad linnas kokku varisenud kuut elumaja ja kirikut.

Maavärin tabas piirkonda kella 21 paiku kohaliku aja järgi, mil paljud inimesed olid parasjagu väljas õhtustamas.

Arvatakse, et üle 2500 inimese on jäänud koduta ja 1500 inimest on saarelt põgenenud. Esialgsete andmete kohaselt on viga saanud 25 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles