USA kehtestas Vene ja Hiina kodanikele Põhja-Korea tõttu sanktsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ning rahandusminister Steven Mnuchin.
Donald Trump ning rahandusminister Steven Mnuchin. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

USA kehtestas teisipäeval sanktsioonid 16 Hiina ja Venemaa kodanikule ja ettevõttele Põhja-Korea tuumaprogrammi toetamise ja Ühendriikide sanktsioonide eiramise eest.

«On vastuvõetamatu võimaldada Hiina, Venemaa ja teiste riikide kodanikel ja ettevõtetel teenida kasumit, mida kasutatakse massihävitusrelvade arendamiseks ja regiooni destabiliseerimiseks,» ütles USA rahandusminister Steven Mnuchin.

Viimased sanktsioonid kehtestati inimestele, kes aitasid Põhja-Korea tuuma- ja ballistiliste rakettide toetajaid, osalesid Põhja-Korea energeetikakaubanduses, aitasid ekspluateerida Põhja-Korea töölisi või võimaldasid Põhja-Korea gruppidele ligipääsu rahvusvahelisele finantssüsteemile, ütles minister.

Korea poolsaarel on pinged haripunktis pärast Põhja-Korea kaht mandritevahelise ballistilise raketi katsetust juulis. Sellele on järgnenud Ühendriikide ja Pyongyangi vastastikused ähvardused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles