Soome noarünnakuga seotud meestest üks taotles Rootsis elamisluba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei
Soome politsei Foto: Vesa Moilanen/AP/Scanpix

Soome noarünnakuga seotuses kahtlustatud Maroko päritolu meestest üks taotles Rootsis korduvalt elamisluba, millest keelduti, kirjutas ajaleht Helsingin Sanomat.

Kõnealune noormees vangistati teisipäeval kahtlustatuna seotuses rünnakuga.

Väljaannete Helsingin Sanomat ja Dagens Nyheteri info kohaselt taotles mees 2013. aastal Rootsis kahel korral elamisluba, millest mõlemal korral keelduti. Aastal 2014 taotles mees elamisluba esitades valeandmed ja sai taas eitava vastuse. Aastal 2015 hülgas Rootsi migratsiooniamet veelkord mehe elamisloataotluse ja käskis tal tähtajaks riigist lahkuda.

Rootsi migratsiooniameti hinnangul puudusid mehel elamisloa taotlemiseks vajalikud põhjused.

Soome ringkonnakohus otsustas teisipäeval võtta vahi alla kahe inimese elu nõudnud noarünnaku arvatava toimepanija ja veel kolm kahtlusalust.

Lisaks on üks mees kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Peamine kahtlusalune on 18-aastane Maroko kodanik Abderrahman Mechkah, kes saabus varjupaigataotlejana Soome 2016. aasta algul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles