Venezuela president palus USA ohu vastu paavsti kaitset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela presidendi Nicolás Maduro hinnangul vajatakse USA eest paavsti kaitset.
Venezuela presidendi Nicolás Maduro hinnangul vajatakse USA eest paavsti kaitset. Foto: MARCO BELLO/REUTERS

Venezuela president Nicolás Maduro kutsus teisipäeval paavst Franciscust üles toetama teda USA "sõjalise ohu" vastu.

"Paavst aidaku meid ära hoida selle, et Trump ei saadaks vägesid Venezuelasse. Ma palun paavsti abi USA sõjalise ohu vastu," ütles Maduro pressikonverentsil.

USA president Donald Trump hoiatas paar nädalat tagasi, et kaalub Venezuela osas paljusid erinevaid võimalusi, sealhulgas ka sõjalist lahendusvarianti. Maduro andis vastuseks sõjaväele käsu korraldada üleriigiline tsiviilsõjaline õppus riigi integreeritud kaitseks.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov nimetas eelmisel nädalal lubamatuks ähvardusi sekkuda sõjaliselt Venezuela siseasjadesse.

"Pean tähtsaks korrata meie positsiooni Venezuela küsimuses. Meid ühendab arusaam, et vaidlused selles riigis tuleb lahendada võimalikult kiiresti ainult rahumeelsete vahenditega ilma välise surveta, rääkimata lubamatutest ähvardustest sekkuda sõjaliselt selle riigi siseasjadesse," ütles Lavrov ühisel pressikonverentsil Boliivia kolleegi Fernando Huanacuni Mamaniga.

Sellised ähvardused on tema sõnul hukka mõistnud Ladina-Ameerika riikide ülekaalukas enamus.

Varem on Trump hoiatanud, et USA ei kavatse tegevusetult pealt vaadata, kui majanduslikus ja poliitilises kriisis Venezuela kokku variseb.

Maduro on tugevdanud oma haaret riigi üle vastuseks aprillis alanud tänavaprotestidele, mille käigus on surma saanud ligi 130 inimest.

Rahvusvaheline kogukond peab Maduro liitlastega mehitatud põhiseadusliku assamblee ametissenimetamist eemaldumiseks demokraatiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles