Pildid: Kopenhaageni politsei: allveelaevast leiti ajakirjaniku verd (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taani politsei avaldas tänasel pressikonverentsil, et esmaspäeval leitud torso DNA proov kattus Kim Walli omaga. Rootsi ajakirjaniku DNAd leiti lisaks ka 46-aastane leiutaja Peter Madseni allveelaevalt olnud hambaharjalt, mis tõenäoliselt kuulus Wallile. Allveelaevalt avastati samuti Walli verd.

«Torsolt võetud DNA proov kattus Kim Walli omaga,» säutsus Taani politsei täna hommikul Twitteris. Torso, mille Kopenhaageni politsei rannikult leidis oli seotud metallitüki külge, et see pinnale ei tõuseks. Kehalt olid eemaldatud kõik jäsemed ja pea. «Näib, et torsole tekitatud vigastustega üritati kindlustada, et sellest kõik õhk ja gaasid väljuksid, et see pinnale ei tõuseks,» sõnas pressikonverentsil Kopenhaageni politsei mõrvarühma juht Jens Møller Jensen.

Rohkem detaile juhtumi kohta Taani politsei käimasoleva uurimise tõttu ei avaldanud.

Madsen on kahtlustatuna ajakirjaniku mõrvas vahi all viibinud 12. augustist saadik.

Peter Madsen politseiga rääkimas. Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix
Peter Madsen politseiga rääkimas. Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix Foto: BAX LINDHARDT/AFP

Madsen ja 30-aastane Wall alustasid leiutaja isevalmistatud allveelaevaga reisi 10. augusti õhtul Kopenhaageni sadamast. Kui Wall ei saabunud kokkulepitud ajal koju tagasi, teatas tema elukaaslane politseile naise kadumisest.

Wall tahtis kirjutada lugu Madsenist ja tema allveelaevast. Madsen ise toodi pärast õnnetust tagasi Kopenhaagenisse, aga rootslanna surnukeha laevast ei leitud. Allveelaev toodi pärast õnnetust kaldale ja politsei alustas seal erinevaid toiminguid. Politsei ütles eelmisel nädalal, et laevalt leitud tõendeid veel ei avaldata, sest uurimine on veel käimas.

Wall tegi vabakutselise ajakirjanikuna tööd muu hulgas ka New York Times'i, The Guardiani ja Vice'i heaks.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles