Turu rünnakuga seoses peeti kinni veel kaks inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei
Soome politsei Foto: Tomi Hanninen/SIPA/Scanpix

Turu rünnakuga seoses peeti kinni kaks uut kahtlusalust, vahendab Yle.

Soome kaitsepolitsei (Supo) teatas täna, et seoses reedel Turus aset leidnud pussitamisega peeti kinni veel kaks inimest. Neid kahtlustatakse terrorirünnakule kaasa aitamises. 

Noarünnakule kaasa aitamises kahtlustatav Abdederrazak Essarioul kohtus. Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP/Scanpix
Noarünnakule kaasa aitamises kahtlustatav Abdederrazak Essarioul kohtus. Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP/Scanpix Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP

Meeste päritolu on politsei teatel ebaselge, sest selle kohta esitasid arreteeritud eri ajal erinevaid andmeid Soome ametnikele ja nende Rootsi ametivendadele. Soomlastele väitsid nad, et on pärit Alžeeriast ja rootslastele, et nad tulid Marokost. 

Soome ringkonnakohus otsustas eile vahi alla võtta kahe inimese elu nõudnud noarünnaku arvatava toimepanija ja veel kolm kahtlusalust. Lisaks on üks mees kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

«Päris-Soome ringkonnakohus otsustas võtta Turu pussitamisjuhtumi peakahtlusaluse vahi alla, kahtlustatuna kahes terrorismi eesmärgil sooritatud mõrvas ja kaheksas mõrvakatses,» kirjutas Twitteris Riiklik Juurdlusbüroo.

Rünnakut uuritakse Soome esimese terroriteona. Peamine kahtlusalune on 18-aastane Maroko kodanik Abderrahman Mechkah, kes saabus varjupaigataotlejana Soome 2016. aasta algul.

Politsei sõnul valis ta läinud nädala reedel Turu peaväljakul oma ohvreiks peamiselt naisi. Rünnakus hukkus kaks naist ja sai viga kuus naist ja kaks meest.

Mechkah, keda politsei kinnipidamisel reide tulistas, osales eilsel istungil videosilla vahendusel haiglavoodist.

Rünnaku motiivid on seni ebaselged, kuid kaitsepolitsei andmeil võis ta olla radikaliseerunud.

Noarünnakule kaasa aitamises kahtlustatav Mohamed Bakier kohtus. Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP/Scanpix
Noarünnakule kaasa aitamises kahtlustatav Mohamed Bakier kohtus. Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP/Scanpix Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles