Trump: Ameerika saab müüri isegi kui pean selleks valitsuse sulgema (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Ühendriikide president Donald Trump teatas eile Arizonas peetud kõnes toetajaskonnale, et on valmis piirile Mehhikoga lubatud müüri ehitamiseks kasvõi valitsuse sulgema, vahendab Telegraph. 

USA president Donald trump Arizonas toetajaskonna ees kõnet pidamas. Foto: Rick Scuteri/AP/Scanpix
USA president Donald trump Arizonas toetajaskonna ees kõnet pidamas. Foto: Rick Scuteri/AP/Scanpix Foto: Rick Scuteri/AP

Peale kõnet hakkasid tema kriitikud pidama avalikku debatti selle üle, kas ta üldse presidendiks sobib.

Eilse 80-minutilise kõne jooksul kaitses Trump oma reaktsiooni Charlottesville’is aset leidnud rassismivägivallale ja ründas taas meediat, süüdistades seda paremäärmuslastele kõnepinna andmises.

Trumpi üritus Ühendriikide-Mehhiko piirile müür ehitada on jäänud kongressi toppama, sest mitmed kongresmenid kahtlevad selle vajalikkuses.  Trumpi eelarves eraldati müüri ehitamiseks ka vajalik kogus vahendeid, kuid selle peab veel heaks kiitma senat.

Trump aga lubas eile, et teeb kõikvajaliku selleks, et kindlustada müüri ehitamiseks vajalik rahastus. «Isegi kui peame oma valitsuse sulgema, ehitame selle müüri,» ütles Trump. «Saame oma müüri. Ameerika hääletas immigratsiooni kontrollimise poolt. Peame selle müüri saama.»

Seepeale süüdistas ta demokraate Ameerika julgeoleku ohustamises, sest nad ei toeta ettepanekut.

USA president lubas, et Mehhiko maksab eraldusmüüri kinni, kuid seni on nad keeldunud seda tegemast.

Praegune USAd ja Mehhikot eraldav tara. Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/Scanpix
Praegune USAd ja Mehhikot eraldav tara. Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/Scanpix Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles