Rjabkov: külmaks sõjaks pole alust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Rjabkov.
Sergei Rjabkov. Foto: Xinhua/Sipa/Scanpix

Uueks külmaks sõjaks Venemaa ja Ameerika Ühendriikide vahel pole alust ning kahepoolne vastasseis on ebatõenäoline, ütles Vene asevälisminister Sergei Rjabkov intervjuus Hiina ja Jaapani meediale.

«Ma ei arva, et me oleme uue külma sõja olukorras, kuna ei ole mingit alust külmaks sõjaks selle sõna vanas tähenduses – asee tähendab süsteemide ja ideoloogiate vastasseisuks, võitluseks ideede triumfi eest,» seletas ta.

Vene asevälisministri sõnul püüab Washington dikteerida oma tahet ja soovib muutusi Moskva välispoliitikas, kasutades selleks keelatud meetodeid.

Kahepoolsetes suhetes toimuv jahenemine ei ole tema sõnuk võrdväärne vastasseisuga, mis ähvardaks kasvada reaalseks konfliktiks.

«Eelmiste aastate ja aastakümnete kogemus on õpetanud meid ja loodetavasti ka meie kolleege Washingtonis tegelema selliste küsimustega ettevaatlikult,» sõnas Rjabkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles