Sudaanis leiti surnuna Vene suursaadik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirgajas Širinski.
Mirgajas Širinski. Foto: Sudaani Vene suursaatkonna koduleht.

Sudaani pealinnas Hartumis leiti kolmapäeval oma residentsist surnuna riigis resideeruv Vene suursaadik Mirgajas Širinski, teatas Sudaani välisministeerium.

«Vene suursaadik suri täna õhtul oma Hartumi residentsis,» teatas välisametkond surma põhjust avaldamata.

Politsei pressiesindaja Omar al-Mokhtar ütles AFP-le, et suursaadik «leiti oma residentsi basseinist surnuna kell 7.05 õhtul (Eesti aeg 18.05)».

Esialgne uurimine näitab Mokhtari sõnul, et diplomaat suri loomulikku surma. Teine politseiohvitser ütles AFP-le, et esialgne uurimine on välistanud surma põhjusena mõrva.

Moskva kinnitas Širinski surma.

«Suure kurbusega teatame, et Vene suursaadik Sudaanis M. Širinski suri 23. augustil Hartumis,» vahendas Vene riiklik uudisteagentuur RIA Novosti viitega Vene välisministeeriumile Moskvas.

«Niipea, kui saame Vene saatkonna personalilt Hartumis üksikasjalikku informatsiooni, anname edasi teabe meie kolleegi surma asjaolude kohta,» teatas välisametkond.

Soravalt inglise ja araabia keelt rääkinud Širinski töötas diplomaadina alates 1977. aastast, selgub Vene Hartumi saatkonna veebilehelt.

Ta õppis Moskva Riiklikus Rahvusvaheliste suhete instituudis ja nimetati Vene suursaadikuks Hartumis 2013. aastal.

Eelnevalt oli ta töötanud Vene diplomaadina Rwandas, Egiptuses, Saudi Araabias ja Jeemenis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles