Separatistid teatasid kokkuleppest uues Ukraina relvarahus

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donbassi separatistid.
Donbassi separatistid. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina

Donbassi separatistid teatasid kolmapäeval, et Ukraina idaoas jõustub reedel seoses kooliaasta alguse lähenemisega uus relvarahu.

Uus relvarahu, mis peaks pikendama kehtivat relvarahulepet, algab keskööl vastu reedet ja selles jõuti kokkuleppele separatistide osavõtul peetud Ukraina kontaktrühma kohtumisel, vahendas separatistide peamine uudisteportaal mässuliste läbirääkija Deniss Pušilini sõnu.

"Eelseisva kooliaasta alguse tõttu leppis kontaktrühm kokku ja avaldas toetust stabiilsele ja universaalsele relvarahule kontaktjoonel Donbassis alates keskööst vastu 25. augustit," sõnas Pušilin.

Kontaktrühm koosneb Ukraina, Venemaa ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindajatest.

OSCE teatas avalduses, et "tervitab taaspühendumist relvarahule" ja nimetas seda "julgustavaks ühiseks poliitiliseks signaaliks" kõigilt relvarahuplaani allkirjastajatelt.

Relvarahu lõppkuupäeva ei mainitud.

Juunis leppisid separatistid ja Ukraina sõjavägi kokku "viljalõikusperioodi relvarahus" 24. juunist 31. augustini.

USA eriesindaja Ukrainas Kurt Volker avaldas teisipäeval samuti toetust uuele relvarahule enne 1. septembrit.

Venemaa ja selle toetatud separatistide konfliktis Ukrainaga on alates 2014. aasta aprillist surma saanud üle 10 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles