Rotterdamis tühistati terroriohu tõttu kontsert (1)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandis Rotterdamis Maassilo kontserdipaiga lähistel leitud gaasiballoone vedanud kaubik.
Hollandis Rotterdamis Maassilo kontserdipaiga lähistel leitud gaasiballoone vedanud kaubik. Foto: AP/Scanpix

Holland

Võimud tühistasid kolmapäeval terroriohu tõttu Rotterdamis toimuma pidanud rock-kontserdi, teatas Hollandi suurlinna meer.

Kontsert tühistati pärast gaasiballoone vedanud Hispaania numbrimärgiga kaubiku leidmist kontserdipaiga lähistel.

Linnapea Ahmed Aboutaleb ütles kiiruga korraldatud pressikonverentsil, et Los Angelese rockbändi Allah-Lasi kontsert otsustati ära jätta pärast seda, kui Hollandi politseile laekus Hispaania politseilt terrorihoiatus.

Meer lisas, et praegu on vara öelda, kas gaasikanistritega kaubik on terrorihoiatusega seotud.

Kontserdipaik Maassilo teatas varem, et "Allah-Lasi kontsert jääb täna õhtul politsei korraldusel terroriohu tõttu ära".

Rotterdami politsei kinnitas, et otsus langetati "võimaliku terroriohu tõttu", hispaanlasest kaubikujuht on vahistatud ning viidud politseijaoskonda ülekuulamisele.

Anonüümsust palunud Hispaania terroritõrjeametniku sõnul ei ole Hollandis leitud kaubik seotud eelmisel nädalal Hispaanias 15 inimelu nõudnud terrorirünnakutega.

Hispaania tsiviilkaart teavitas Hollandi võime "ohuhäirest viitega võimalikule rünnakule täna Rotterdamis toimuma pidanud kontserdil".

Holland on seni pääsenud selle naabreid viimastel aastatel tabanud terrorirünnakutest. Viimastel kuudel on riigis siiski aset leidnud mitu ärevust tekitanud juhtumit ning on laekunud teateid mõnede terrorirünnakutega seotud isikute lühiajalisest viibimisest riigis.

Hollandi justiitsministeeriumi pressiesindaja ütles AFP-le, et ohutase on riigis viiepalliskaalal neljandal pügalal.

"Praegu pole midagi muutunud," ütles Lodewijk Hekking.

Neljanda astme ohutase tähendab, et võimud peavad terrorirünnaku toimumist Hollandis reaalseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles