Video: Saudi Araabia relvajõud pidasid Mekas paraadi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saudi Araabia julgeolekujõud valmistuvad iga-aastaseks moslemite palverännakuks ehk hadžiks ning seetõttu peeti eile muslimite pühas linnas Mekas paraadi.

Selle aasta 5. juunil katkestas Egiptus, Bahrein, Araabia Ühendemiraadid ja Saudi Araabia diplomaatilised suhted Katariga. Lisaks sulgesid saudid riigipiiri Katariga, et kaitsta oma rahvuslikku julgeolekut terrorismi ja äärmusluse ohtude eest.

Nädala eest teatas Saudi Araabia, et lubab naaberriigist pärit palveränduritel siiski riiki siseneda ja hadžist osa saada. Lisaks andis saudide kuningas korralduse saata riigile kuuluvad eralennukid Dohasse ning transportida Katari palverändurid Mekasse tasuta.

Lisaks on sellel aastal pühasse linna oodata veel umbes 90 000 iraanlast, kes eelmisel aastal riikidevaheliste jahedate suhete tõttu palverännakut boikoteerisid.

Igal aastal saabub Mekasse hadžile ehk palverännakule kuni kaks miljonit moslemit. Palverännakut nõuab islami viies sammas ning seda peavad tegema terved ja selleks füüsiliselt võimelised moslemid vähemalt üks kord oma eluea jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles