USA rannikule jõuab laupäeval orkaan Harvey

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey läheneb USA rannikule.
Harvey läheneb USA rannikule. Foto: NOAA/Reuters

Mehhiko lahel Ühendriikide ranniku poole liikuv Harvey tugevnes neljapäeval orkaaniks ning randub Texases ja Louisianas laupäeva varahommikul, teatasid meteoroloogid.

Tugevad tuuled ja vihmasadu jõuavad piirkonda juba reedel.

Tormi kese asus neljapäeval 490 kilomeetri kaugusel Corpus Christist edelas ja liikus loodesse.

Texase kuberner Greg Abbott andis päästeteenistustele korralduse tõsta valmisoleku taset ja kuulutas 30 rannikuäärses maakonnas ennetavalt välja eriolukorra.

Meteoroloogide hinnangul võivad tormil olla laastavad tagajärjed ja see võib enne randumist tugevneda kolmanda kategooria orkaaniks. Inimesi on hoiatatud ka tulvade ja võimalike maalihete eest.

Texase rannikulinn Corpus Christi on andnud elanikele soovituse kodudest lahkuda ja varju otsida, kuid lähedalasuvates Port Arkansase ja Arkansas Passi asulates anti elanikele käsk evakueeruda.

Maru teele jääb ka suurlinna Houston, kuid seal on esialgu asjasse rahulikumalt suhtutud. Võimuesindajad hoiatasid siiski, et paduvihmad kestavad oma viis päeva. Ühtlasi jäetakse esmaspäeval suletuks koolid.

Valge Maja eestkõneleja Sarah Huckabee Sandersi sõnul on president Donald Trumpi informeeritud ja ta jälgib asjade edasist kulgu suure tähelepanuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles