Putin ei pea võimalikuks interneti piiramist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin riigiduuma ees
Vladimir Putin riigiduuma ees Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin kinnitas täna riigiduuma ees, et mingeid piiranguid ja blokeeringuid internetis olla ei tohi.

«Mis puutub minu arvamusse, siis ma ei pea mingeid piiranguid võimalikuks,» ütles ta vastuseks liberaaldemokraatliku partei saadiku esitatud küsimusele, vahendas rosbalt.ru.

Kümme päeva tagasi rääkis Vene Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) kommunikatsioonijuht Aleksandr Andrejetškin, et FSB kaalub võimaliku julgeolekuohu tõttu Skype´i, Hotmaili ja Gmaili kasutamise keelustamist.

Taoline väljaütlemine tekitas tormi Venemaa ligi 60 miljoni internetikasutaja seas.

«Internet on tööriist sotsiaalsete ja administratiivsete probleemide lahendamiseks. See on võimalus suhelda ja ennast väljendada, see on vahend oma elustandardite parandamiseks.»

«Peamised ressursid asuvad ookeani taga ja need on olnud eriteenistuste mure allikaks,» ütles valitsusjuht ja lisas, et peab silmas võimalust kasutada neid abivahendeid ühiskonna huvide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles