Buckinghami noaründaja vahistati terroriseaduse alusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud pärast rünnakut Buckinghami palee juures.
Politseinikud pärast rünnakut Buckinghami palee juures. Foto: Lauren Hurley/PA Wire/PA Images

Suurbritannia pealinnas Londonis peeti reede õhtul kinni politseiametnikke Buckinghami palee juures noaga rünnanud mees, teatas rahvusringhääling BBC.

Briti politsei võttis terrorismiseadise alusel vahi alla Londonis Buckinghami palee ees korrakaitsjaid noaga rünnanud mehe, teatas politsei laupäeval.

26-aastane ründaja peatas oma auto politseisõiduki lähedal keelatud alal umbes 8.35 õhtul.

«Politseinikd märkasid tema sõidukis suurt nuga ja läksid teda kinni pidama,» seisis politsei avalduses. «Kinnipidamise käigus said kaks meespolitseinikku käsivarde kergeid vigastusi.»

Politseinikud vajasid haiglaravi, kuid on sealt praeguseks koju lastud.

Mees, kes algul vahistati kahtlustatuna tõsiste kehavigastuste tekitamises ja politseinike ründamises, võeti hiljem vahi alla terrorismiseaduse alusel.

Juurdlust toimetava pealinna politsei terroritõrje osakonna uurijad.

Kuninganna oli rünnaku hetkel oma Balmorali residentsis Šotimaal.

Sotsiaalmeedias levivatel videotel võis näha sündmuskohale saabunud suuri politseijõude, mis sulgesid ümberkaudsed tänavad. Sotsiaalmeedias levisid ka kuuldused, et ründaja oli relvastatud mõõgaga.

«Ei saa liikuma Buckinghami palee juurest, kus on palju raskelt relvastatud politseiametnikke,» kirjeldas üks tunnistaja Twitteri vahendusel.

BBC andmetel leidis rünnak aset kella üheksa ajal õhtul kohaliku aja järgi. Politsei pole öelnud, kas juhtunud uuritakse terrorirünnakuna. Veidi enne seda oli samalaadne rünnak toimunud Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles