Vene filmistaar läks vabatahtlikuna Ukraina eest sõdima (32)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene näitleja Anatoli Pašinin läks rindele.
Vene näitleja Anatoli Pašinin läks rindele. Foto: Facebook

Vene filminäitleja Anatoli Pašinin ühines vabatahtlikuna Ukraina vabatahtliku üksusega Paremsektor ning sõdib praegu Donbassis.

Vene ajakirjanik Andrei Tsalinenko teatas, et näitleja oli Ukraina iseseisvuspäeval rindeliinil, kirjutab mixnews. Ajakirjaniku teatel on mees rindel olnud juba kuuaega. Näitleja on pärit Ukraina oblastist Zaporižžjast.

Pašinin on mänginud filmides «Admiral», «Me oleme tulevikust» ja seriaalis  „Tormiväravad», «Põgenemine» ja «Provitnslased».

Ukraina üksus Paremsektor loodi 17. juulil 2014 poliitilise ühenduse Paremsektor baasil ja on vabatahtlik sõjaline organisatsioon, mille eesmärk on võidelda Ukraina iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse eest, kirjutab sõjaajaloo lektor Igor Kopõtin 2015. aastal ajakirjas Sõdur.

Olles vabatahtlik sõjaväeline organisatsioon, eksisteerib see ainult oma kulul ega saa riigilt rahalist toetust. Paremsektori liikmetele palka ega hüvitisi ei maksta, samuti ei laiene neile riiklikud hüvitised, sest organisatsiooni võitlejaile ei omistata rindevõitleja staatust formaalse põhjuse pärast – Paremsektor ei ole ametlikult Ukraina kaitse- ega siseministeeriumi alluvuses.

Anatoli Pašinin filmis «Admiral». / Ruskino.ru
Anatoli Pašinin filmis «Admiral». / Ruskino.ru Foto: ruskino.ru
Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles