Macroni toetus on kolinal langemas (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron sel nädalal Bulgaarias.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron sel nädalal Bulgaarias. Foto: STOYAN NENOV/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron on viimaste kuude jooksul järsult toetust kaotanud. Augustiga on tema toetus kukkunud veel 14 protsendipunkti, jõudes 40 protsendini, selgus täna avaldatud küsitlustulemustest.

Juulis langes tema populaarsus 10 protsendipunkti. Peaminister Edouard Philippe'i reiting langes augustis üheksa protsendipunkti, praegu on tema tegevusega rahul 47 protsenti küsitletutest, selgus gallupifirma Ifop arvamusuuringust ajalehele Journal du Dimanche.

Kolme kuuga on Macroni reiting kukkunud kokku 22 protsendipunkti võrra. Pärast 7. mai presidendivalimisi oli see näitaja 62 protsenti. Augustis ütles 36 protsenti küsitletutest, et nad on Macroniga pigem rahul. Neli protsenti oli temaga väga rahul.

39-aastase Macroni reiting langenud tänu tööreformi programmile ning eelarve- ja avaliku sektori kulukärbetele.Prantsusmaa noorim president on eriti ebapopulaarne avaliku sektori töötajate seas pärast seda, kui lubas pidurdada nende palgatõusu.

Ifop korraldas 25.-26. augustil telefoni- ja internetiküsitluse, mis hõlmas 1023 inimest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles