USA: Zapadi ajal peab olema valmis erinevateks arenguteks (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus Zapad-2013.
Õppus Zapad-2013. Foto: Druzhinin Alexei/ITAR-TASS/Scanpix

Venemaa-Valgevene ühisõppuste Zapad ajal peavad lääneriigid olema valmis kõigiks situatsioonideks, ütles USA eriesindaja Ukrainas Kurt Volker täna.

Sõjaväeõppused nõuavad lääneriikidelt valmisolekut teatavaks «sõjaliseks

Kurt Volker. Foto:
Kurt Volker. Foto: Foto: AUDE VANLATHEM/AFP

agressiooniks» ja kõikideks võimalikeks situatsioonideks, ütles Volker. Oluline on välja arendada enda julgeolekusüsteem ja teha selles valdkonnas koostööd, ütles ta teleintervjuus Ukraina televisioonile.

Vene asekaitseminister Aleksandr Fomin sõnas varem, et Zapadi näol on tegemist rutiinsete ja läbipaistvate õppustega.

Vene-Valgevene ühisõppustest 14.-20. septembrini võtab ametlikult osa umbes 13 000 sõdurit. Arvatakse, et tegelik osalejate arv on kordades suurem. 

Volker lausus usutluses Ukraina telekanalile Prjamõi, et austab Ukrainat väga, kuid ei arva, et Ukraina oleks veel valmis NATO-ga liituma ja NATO oleks valmis seda riiki antud olukorras vastu võtma.

Riigi ettevalmistused liitumiskõnelusteks võtavad palju aega, märkis ta ning lisas, et otsuse ühinemiseks peab tegema Ukraina pool.

USA, Euroopa Liit ja Venemaa -- kõik peavad mõistma, et Ukraina on iseseisev riik ja keegi ei saa tegelikult öelda, millal Ukrainast saab NATO liige, sest see otsus on täielikult Ukraina teha. Samas ei tähenda see, et Ukraina oleks lähedal kutse saamisele NATO-lt, märkis ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles