Valeandmeid esitanud Turu pussitamise kahtlusaluse isik tuvastati (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamine kahtlusalune osalemas kohtuistungil videokõne kaudu.
Peamine kahtlusalune osalemas kohtuistungil videokõne kaudu. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Soome Turu linnas 18. augustil aset leidnud pussitamiste peakahtlusaluse isik on kindlaks tehtud, teatas täna politsei. Varasemalt oli kahtlusalune esitanud valeandmeid oma nime ja vanuse kohta. 

Uurijad on tänu rahvusvahelisele koostööle tuvastanud, et Soomes nime all Abderrahman Mechkah esinenud varjupaigataotleja on 1994. aastal sündinud marokolane.

Nii oma nime kui vanuse kohta oli ta eelnevalt esitanud valeandmeid.

«Politsei on peakahtlusaluse üle kuulanud ning ta on valmis suhtlema teda küsitleva politseinikuga,» on öeldud keskkriminaalpolitsei avalduses.

Juurdlust juhtiv politseikomissar Crista Granroth ei soostunud tema isikust rohkem rääkima. Ka ei avalikustata uurimise ajal tema ütluste üksikasju.

2016. aasta algul Soome saabunud mees ründas Turu peaväljakul noaga peaasjalikult naisi, tappes kaks ja haavates kaheksat inimest

Kinnipidamisel tulistasid korrakaitsjad peakahtlusalust reide ja ta viibib praegu vanglahaiglas.

Politsei on saanud sündmuse pealtnägijailt rohkelt tähelepanekuid, fotosid ja videosid.

Rünnakuga seoses vahistati veel kuus inimest, kellest kolm on praeguseks vabastatud. Üks mees on kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Uurijad käsitlevad juhtunut riigi esimese terrorirünnakuna.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles