Saksa sotsiaaldemokraatide liider hoogustas rünnakuid Merkeli vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Schulz.
Martin Schulz. Foto: Luigi Mistrulli/SIPA/Scanpix

Saksa sotsiaaldemokraatide (SPD) liider Martin Schulz hoogustas pühapäeval rünnakuid kantsler Angela Merkeli vastu, lootes sellega vähendada kaotust konservatiividele enne järgmisel kuul peetavaid üldvalimisi.

«On palju asju, mille puhul on inimestel tunne, et Merkel on teadmatuses,»ütles Euroopa Parlamendi endine president Schulz intervjuus ringhäälingukompaniile ARD.

Viimase arvamusuuringu tulemuste kohaselt toetab Merkeli CDU/CSU-d 38 protsenti ja SPD-d 22 protsenti valijatest.

Schulz rõhutas, et tema erakond võib veel üldvalimistel võidu saavutada, keskendudes neile, kes ei ole veel otsust langetanud.

Eelmisel nädalal avaldatud küsitluse kohaselt ei ole 46 protsenti valijatest veel lõplikult otsustanud, kellele hääl anda.

Ajakiri Der Spiegel kirjutas nädalavahetusel, et Merkel kasutab kampaaniaüritustele lendamiseks politsei ja relvajõudude helikoptereid, kuid tema partei maksab selle eest ainult murdosa turuhinnast.

Schulzi sõnul püüdis Merkel dikteerida ka nende ainsa, järgmisel nädalal korraldatava teledebati tingimusi.

Schulz kordas taas, et SPD ei ole huvitatud väiksema osapoole rollist Merkeli juhitavas valitsuses.

«Ma ei taha jätkata suurkoalitsioonis,» sõnas ta.

Küsitluste kohaselt peaksid 24. septembril peetavatel valimistel ületama viieprotsendise valimiskünnise ka rohelised, ärimeelne Vabad Demokraadid (FDP), vasakäärmuslik Die Linke ja parempopulistlik Alternatiiv Saksamaale (AfD).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles