Harvey tõotab hullemat hävitust kui Katrina (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline vaatepilt avanes eile üleujusest räsitud USA suuruselt neljanda linna Telephone Roadil.
Selline vaatepilt avanes eile üleujusest räsitud USA suuruselt neljanda linna Telephone Roadil. Foto: Thomas B. Shea/AFP/Scanpix

Viimase 50 aasta võimsaima orkaanina Texast tabanud Harvey on taandunud nüüd troopiliseks tormiks, kuid uputab endiselt Mehhiko lahe äärseid alasid. Tormi enneolematu ulatuse tõttu on ametivõimudel keeruline kindlaks teha kõige enam kannatada saanud piirkondasid.

Kahe miljoni elanikuga rannikulinna Houstonisse on torm kandnud merelt juba üle meetri kõrguse veekihi ning sellele oodatakse paari päeva jooksul veel sama palju lisa. Tuhanded houstonlased on põgenenud majakatustele või mujale kõrgemale, sest päästetöötajaid ei piisa, et kõigile appikutsetele kiiresti reageerida.

Texast laastava tormi järel vajab ajutist peavarju tõenäoliselt üle 30 000 inimese, ütles USA föderaalse eriolukordade ameti juht Brock Long eile. Päästmist on palunud enam kui 6000 majapidamist. Rannikuvalve teatel on nemad päästnud enam kui 1200 inimest, neist 200 tuli kaasa haarata õhust, sest maad mööda neile ligi ei pääsenud. Abikäe on ulatanud teiste hulgas New Yorgi ja Lõuna-Carolina päästjad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles