Otsepilt ja galerii: kas hullem ootab Texast veel ees? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides on orkaani Harveyst alguse saanud tormis ja tulvades hukkunud kuus inimest ning võimuesindajate sõnul võib ohvrite arv veelgi kasvada.

-Ühendriikide rannikuvalve saab Texase osariiki tabanud üleujutuste tõttu umbes 1000 hädaabikõnet tunnis. «USA rannikuvalve on juba täna üle 3000 inimese päästnud,» ütles CNNile leitnant Mike Hart.

-Veetaseme langemisest pole Texases märkigi ja järgmise kahe päeva jooksul oodatakse hoopiski selle tõusu. Ametnike sõnul sunnib uputus kodudest varjupaikadesse vähemalt 30 000 inimest ja katastroofiabi otsib seetõttu umbkaudu 450 000 ohvrit. 

-Houstonis on 104 000 klienti endiselt ilma elektrita. Houstonis on 215 000 õpilasel ära jäänud koolitunnid.

-Texase võimuesindajad hoiatasid ühtlasi, et lähipäevadel võib olukord uuesti halveneda, sest Harvey liigub meteoroloogide prognooside kohaselt tagasi Mehhiko lahele, kogub seal veelgi niiskust ja võib uuesti samas piirkonnas randuda. Telekanali CBS andmetel saavutavad tulvad kõrgpunkti alles homme või neljapäeval.

-Järgmisel kahel päeval on samuti oodata vihmalisa.

-Praeguseks on Texase võimude sõnul tormides hukkunud kuus inimest. Orkaan Harvey oli viimase 50-aasta tugevaim torm osariigis.

Viimaseks ohvriks oli naine, kelle haagismajale langes tormis peale suur puu. Montgomery maakonnašerifi eestkõneleja kapten Bryan Carlisle'i täpsustuse kohaselt hukkus naine eile Porteri linnas. Naise abikaasa kinnitusel kukkus puu, kui naine parajasti tukastas. Päästetöötajad pidid rinnuni vees kahlama, et evakueerida ohvri mees ja tuua ära naise surnukeha.

-Houston on elanike arvult USA suuruselt neljas linn.

-Harvey tekitatud kahju võrreldakse juba 2005. aastal möllanud orkaan Katrinaga, mille kahju ulatus 108 miljardi dollarini.

-Texasesse on saabunud lisapäästjaid kogu riigist, kaasa arvatud New Yorgist ja Lõuna-Coloradost. 

Päästetööd õnnetuspiirkonnas on katkematult jätkunud. Praeguseks on vastatud umbes 75 000 hädakõnele ja üle 8000 inimese on toimetatud tormivarjenditesse

Päästetöötajad kammivad tulvapiirkonda läbi paatide, maasturite ja kopteritega.

USA president Donald Trump lubas eile sajaprotsendilist ja kiiret toetust orkaan Harvey tõttu kannatanud inimestele. «Te saate kõik vajaliku ja kiiresti,» lubas riigipea, kes täna Texasesse kohale sõidab.

Texase osariiki tabas reedel 4. kategooria orkaan Harvey, mis Mehhiko lahelt maismaale jõudes nõrgenes kiiresti troopiliseks tormiks, kuid tõi kaasa katastroofilised üleujutused ja ulatusliku ainelise kahju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles