Enesekindel Merkel kaitses tegutsemist rändekriisi ajal

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkel vastas eile Berliinis ajakirjanike küsimustele.
Merkel vastas eile Berliinis ajakirjanike küsimustele. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Vähem kui kuu aega enne 24. septembril toimuvaid Saksamaa üldvalimisi said ajakirjanikud ristküsitleda neljandat järjestikust valimisvõitu jahtivat liidukantslerit Angela Merkelit.

Eile Berliinis aset leidnud veidi rohkem kui poolteist tundi kestnud pressikonverentsi peateemaks kujunes ootuspäraselt migratsioon. Lisaks tuli aga Saksa kristlike demokraatide (CDU) juhil vastata küsimustele Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonide, tuliseks muutunud Türgi ja Saksa suhtete osas ning anda aru, miks ta püüab valimiskampaania kulgu nii tugevalt oma haardes hoida. Järgnevalt on välja toodud Merkeli olulisemad vastused.

-Venemaa sanktsioonid

Venemaale Ukraina agressiooni järel kehtestatud sanktsioonide tühistamine oleks kasulik nii Vene kui ka Saksa majandusele, kuid need peavad jääma jõusse, kuni Moskva täidab tingimused nende tühistamiseks, ütles kantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles