Põhja-Korea tulistatud rakett ei kujutanud ohtu Ühendriikidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudised Põhja-Korea raketikatsetuste kohta
Uudised Põhja-Korea raketikatsetuste kohta Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea teisipäeval üle Jaapani tulistatud kesktegevusraadiusega ballistiline rakett ei kujutanud ohtu Ühendriikide territooriumile, kinnitas USA kaitseministeerium.

«Esialgsed hinnangud viitavad kesktegevusraadiusega ballistilisele raketile, mis ei kujutanud ohtu Ühendriikide mandriosale ega Guamile,» kirjutati Pentagoni ametlikus avalduses.

USA suursaadik ÜRO-s Nikki Haley ütles teisipäeval pärast Põhja- Korea raketikatsetust, et «midagi tõsist peab juhtuma».

«See on vastuvõetamatu,» ütles ta. «Nad (toim - Põhja- Korea) on rikkunud iga ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni, mis meil on olnud, ja seega ma arvan, et midagi tõsist peab juhtuma.»

ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb teisipäeval erakorralisele istungile, et arutada Põhja-Koreaga.

Põhja-Korea tulistas raketi välja teisipäeval kohaliku aja järgi kell 5.57 Sunani ümbrusest, mis asub pealinna Pyongyangi lähedal. Jaapanlaste andmetel kukkus rakett merre. Loe lähemalt siit: Põhja-Korea tulistas üle Jaapani raketi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles